Brugercase: Digitalisering af produktionen


Baltic Packaging er en 101 år gammel, familieejet virksomhed, som producerer metalemballage til 20 lande. Virksomheden er kendt som leverandør af malerspande og adskiller sig fra konkurrenterne ved deres låg. Alle spande er ens, men udstyres med forskellige typer låg alt efter indhold – det gør fyldning af spandene mere effektiv for kunderne.

En turnaround og en kulturrejse

COO Jesper Larsen fortalte på ROB-EX Brugerdag 2018 de mange fremmødte om den turnaround, Baltic Packaging har været igennem siden 2015. Der er ny ledelse, nye arbejdsprocesser, og leveringstid og arbejdsmiljø er kommet i fokus: ”Det har været en stor kulturrejse, hvor ROB-EX har været en lille, men vigtig del.”

Gennem de seneste to år er alle processer i virksomheden digitaliseret, og alt bliver tilbagemeldt i ERP-systemet. Alle produktioner bliver scannet eller manuelt indtastet, og hver arbejdsstation har en skærm med ERP-systemet og ROB-EX.

Det er ikke svært at planlægge!

ROB-EX er det styrende i produktionen, fortalte Jesper Larsen og udbrød: ”Det er ikke svært at planlægge!” De mange planlæggere grinede, og Jesper Larsen fortsatte: ”Alle kan bruge ROB-EX. Vi trækker ikke ting ud af systemet, men bruger ROB-EX’ forskellige moduler som de er, til alt, alle steder i virksomheden. Det er supernemt og overskueligt, og nu bruger alle produktionsmedarbejdere systemet.”

Overblik og bedre leveringstider – tjek!

Det primære mål med at implementere ROB-EX var at skabe overblik, og det sekundære var at levere til tiden. Og det må man sige, at Baltic Packaging har levet op til. Virksomheden leverer i dag 98,2 % af deres ordrer til tiden, og de resterende dagen efter.

Ordrerne skabes efter behov i ERP-systemet og synkroniseres automatisk med ROB-EX. Der er automatisk opfølgning, og systemet tager højde for materialemangel og leveringstid. Et digitaliseringsprojekt bliver du aldrig færdig med ”Når du er i gang med et digitaliseringsprojekt, bliver du aldrig færdig,” sagde Jesper Larsen, ”men indtil videre har vi opnået fuld gennemsigtighed, bedre levering, bedre strukturering, bedre overblik i indkøb, bedre flow i produktionen og en mere effektiv anvendelse af arbejdskraften.”

I fremtiden vil Jesper Larsen gerne give kunderne adgang til ROB-EX, så de kan følge deres ordre gennem en kode på ordrebekræftelsen. Og han vil gerne have sin vedligeholdelsesplan indført i ROB-EX. Andre mål for virksomheden i 2018 er yderligere automatisering af pressere og uddannelse af personale. ”For medarbejderne skal med – det er meget vigtigt at huske!” afsluttede Jesper Larsen sit oplæg.

Malene Kjerulff Andersen
Office Manager

2463 7025
ma@rob-ex.com

Vil du vide mere?

Del