Podcast: Produktionsplanlægning i et strategisk perspektiv


Lyt til podcasten her:

CEO Hans Jørgen Lynggaard og CCO Jesper S. Larsen, begge ROB-EX A/S, har i samarbejde med professor fra SDU i Kolding Jan Stentoft og kommunikationskonsulent Tina Højrup Kjær, også fra SDU i Kolding, lavet en podcast, om hvordan virksomheders konkurrenceevne og resiliens forbedres og styrkes igennem planlægningssoftwaren ROB-EX Scheduler.

Produktionsplanlægning i et strategisk perspektiv

Produktionsplanlægning er et livsvigtigt organ for en produktionsvirksomhed og bør anerkendes for det strategiske aktiv, det reelt er, for med den rette planlægning, kan man slå konkurrenterne.

Derfor er der behov for at produktionsplanlægning også bliver et kendt område for topledelsen, for produktionsplanlægningen er nemlig der, hvor man reelt jonglerer med det største værdier i virksomheden i form af blandt andet maskiner, mennesker og materialer. Der ligger en kæmpe konkurrencefordel i noget så simpelt som at kunne give en reel leveringstid eller simulere og visualisere de reelle konsekvenser her og nu, hvis kunden eksempelvis ønsker at ændre leveringen, der skal presses en hasteordre ind, eller man ikke kan få de nødvendige materialer hjem etc.

For mange produktionsvirksomheder er produktionsplanlægningen dog stadig ofte en udfordring og flere oplever problemer med at deres planlægningssystemer står i vejen for at servicere kunderne som lovet.

All-in- one eller best-of-breed?

Mange virksomheder vælger all-in one software til at klare planlægningen, men all-in-one løsninger, der dækker over brede løsninger, mangler dybde og vigtige features på visse punkter og de kan være komplicerede at lære og anvende, fordi de ikke er designet med fagspecialister for øje.

Modsætningen hertil er best-of-breed software, der oversættes til ”bedst til opgaven.” Det er specieludviklet software der kun fokuserer på én opgave og hjælper virksomheden til at præstere sit allerbedste på området. Anvender man best-of-breed teknologi får man et dedikeret system, der er udviklet af specialister med særlig kompetence inden for det specifikke område.

ROB-EX Scheduler er best-of-breed teknologi inden for planlægning i produktionsvirksomheder. Løsningen er udviklet af specialister, der kender udfordringerne med at få enderne til at nå sammen i en travl produktion, hvor enhver beslutning kan få store konsekvenser.

Malene Kjerulff Andersen
Office Manager

2463 7025
ma@rob-ex.com

Vil du vide mere?

Del