Australian Bodycare: Når alle har det store billede, bliver samarbejdet langt bedre

Australian Bodycare er en dansk producent af skønheds- og plejeprodukter, der har valgt at aktivere ROB-EX til digital styring af produktionen. Formålet var “blot” at gøre planlægningen mere fleksibel, overskuelig og nem at justere, men løsningen har vist sig også at have en positiv effekt for andre end planlæggerne – det visuelle overblik over produktionen har faktisk styrket samarbejdet på tværs af hele organisationen.

Planlægningen tog “en krig”

Australian Bodycare har haft stor succes med sine produkter siden starten i 1992, og man havde håndteret den voksende produktion med Excel og NAV. Men efterhånden stod begrænsningerne i dét setup klart, og efter at have undersøgt markedet for dedikerede digitale planlægningssystemer faldt valget på ROB-EX.

Esben Kristoffersen, Supply Chain Manager & Co-Owner, fortæller:

“Det tog en krig for os at lave planlægning. Først kørte vi i Excel, men det begyndte at blive nogle meget komplekse udregninger. Vi fik NAV på, men det kørte på basis af ubegrænset kapacitet, så vi manglede et reelt overblik – systemet kunne beregne, hvad vi skulle lave, men ikke hvornår. Det manglende overblik betød, at vi var nervøse for, om vi endte med at have for meget på lager.”

“Det kørte sådan, at en plan blev lavet af planlæggeren og hængt op i produktionen. Men verden er jo foranderlig, og tingene kunne ændre sig fra dag til dag, så ofte stod vi med en outdatet plan. Det blev klart for os, at vi havde brug for et skarpere og mere fleksibelt system.”

“ROB-EX har stor viden om, hvordan det er i en produktionsvirksomhed”

Australian Bodycare og ROB-EX var i dialog gennem længere tid, inden systemet blev aktiveret. Systemets værdi stod klart, men det gjorde behovet for at få styr på stamdata, ruter og styklister også. Da det var på plads, var man klar til at gå i gang.

“Vi har været meget glade for det forløb, Linda fra ROB-EX har kørt. Det har været dybt professionelt. Også Fie og Christian fra ROB-EX teamet har været virkeligt kompetente, og de har alle sammen haft stor viden om produktioner, og hvordan det er ude i en produktionsvirksomhed. Det har været en god tur igennem det hele,” siger Esben Kristoffersen.

Planlægningen er blevet fleksibel og overskuelig for alle

“Jeg vil nævne to store fordele ved ROB-EX. Den første er fleksibiliteten. I en virksomhed som vores ved man aldrig, hvordan dagen bliver. Hvis noget går ned, og en serie dermed skal rykkes, så var det ENORMT svært at flytte i NAV. Med ROB-EX kan vi reagere med det samme og lave en ny plan, hvor vi kender alle konsekvenserne – har vi materiale nok, eller er vi bagud?

“Den anden store fordel er overblikket. Vores plan fremstilles visuelt i ROB-EX til alle i virksomheden, og det betyder, at alle får det store billede. Det er naturligvis vigtigt for beslutningstagerne, men det er også enormt inspirerende for medarbejderen i produktionen at se, hvordan hans eller hendes opgave er en vigtig brik i det store system. Man forstår vigtigheden af det, man gør, og der er næsten ikke noget mere motiverende.”

Fælles ansvarsfølelse

Det lyder utroligt, at software kan gøre det, men ROB-EX har betydet, at ledelse og medarbejdere hos Australian Bodycare er rykket tættere sammen.

Esben Kristoffersen uddyber:

“Det har været svært for vores direktør og salgschef at følge med. Det kan de nu, og det har givet en stor forståelse. ROB-EX samler det hele og giver ejerskab til alle, både ledelse og medarbejdere. For når produktionsplanen er synlig for alle, er det meget nemmere at være i samme båd og at tage snakkene om, hvorfor en ordre er rykket osv.”

“Vi er rykket tættere sammen i båden og har fået mere teamfølelse. Vi har fået en fælles plan, som alle kan se. Vi bruger ROB-EX aktivt i vores møder hver dag, og det har givet os et bedre fællesskab om vores opgaver”, konkluderer Esben.

Vågen og effektiv support i hverdagen

Produktionsprocesserne hos Australian Bodycare er komplicerede, men ROB-EX’ support er altid klar til at svare på spørgsmål og løse problemer, således at løbende optimering af setuppet sikres.

– Supporten fungerer super godt, og jeg har været meget glad for deres hurtige hjælp. De skal have ros. Det er sjældent, at jeg oplever nogen, der er så pro og hands on med det samme og løser tingene med det samme. Selvom jeg altid er utålmodig, er det fedt, at Katrine fra ROB-EX supporten melder tilbage, at hun er på sagen og vil vende tilbage, når hun har en løsning. Så ved jeg, at der er taget hånd om det. Det er superfedt,” slutter Esben Kristoffersen.

Om kunden

Australian Bodycare fremstiller produkter til hud- og hårpleje baseret på australsk tea tree oil – en naturlig, æterisk olie, der udvindes fra bladene på træet Melaleuca Alternifolia. Dette træs unikke olie har gennem århundreder været kendt for sine svampe- og bakteriedræbende effekt. Produkterne fremstilles i Vissenbjerg, og de sælges i hele verden.

Del