Baltic Emballage: Kun 65 % af ordrerne blev leveret til tiden – nu er det 99,8 %

”Vi bruger ROB-EX Scheduler fuldt ud og er meget glade for det. Vi kan slet ikke sætte en finger på noget dårligt,” siger Jesper Larsen, der har været COO hos Baltic Emballage siden foråret 2016.

Nu er der overblik og levering til tiden

Da Jesper Larsen begyndte hos Baltic Emballage, leverede virksomheden ca. 35 % af alle ordrer for sent. Jesper Larsen kender ROB-EX fra tidligere og har været med til at implementere det i andre virksomheder. Efter ROB-EX blev implementeret, for et års tid siden, leverer Baltic Emballage nu imponerende 99,8 % af alle ordrer til tiden og har fået meget bedre overblik.

Og det var overblikket, der manglede tidligere, både langtidsoverblikket og overblik over kritiske varer, som virksomheden skulle bruge i produktionen. Planlægningen blev kørt manuelt i regneark og var meget lidt fleksibel.

”Næsten hver dag var en hovsa,” fortæller Jesper Larsen, ”det var brandslukning konstant, og vi havde stor udskiftning af medarbejdere. Nu har vi lukket ned for de mange panikløsninger og fået arbejdsro”.

Baltic Emballage kører nu næsten 100 % papirløs produktion, og det giver en vigtig fleksibilitet for Jesper Larsen, at han ikke behøver være til stede i virksomheden hver dag for at styre produktionen.

Medarbejderne får medindflydelse og bliver mere effektive – og tilfredse

Med ROB-EX har virksomheden forbedret sin kommunikation og inddraget medarbejderne mere. ”Alle kan læse planen på de mange Viewers overalt i virksomheden, også i produktionen. Det giver et godt klima, at folk ved, hvad de kan forvente og et meget bedre flow”, siger han.

Baltic Emballage sparer tid

ROB-EX har betydet, at kommunikation om hele ordreprocessen er blevet forenklet, fordi alle nu selv kan gå ind og kigge i planen og se, hvor kundeordren er henne i systemet.

”Folk går til opgaverne på en helt anden måde end før, og overblikket gør, at de selv kan planlægge deres arbejdstid mere effektivt. Medarbejderne melder selv tilbage i vores ERP system, som er integreret med ROB-EX, i den takt produktionen skrider frem,” siger Jesper Larsen. Det sparer en masse tid. Det er nemlig ikke kun i produktionen, medarbejderne kan se ind i ROBEX Scheduler. Afdelingen Forsendelse kan nu også se, om en vare er produceret eller på vej.

Vi spotter problemerne tidligere og er på forkant

Jesper Larsen fortsætter: ”Vi har oplevet andre fordele også, fordi vi har fået view over det hele. Nu er der ikke kun fire øjne, der kigger på planlægning, men vi er 12 personer, der effektivt arbejder med planen. Med flere øjne på, som kan give feedback tidligere end før, kan vi spotte problemerne og komme med konstruktive løsninger, inden det hele ender galt”.

Processen og samarbejdet har været rigtig god

”Processen med implementering af ROB-EX i virksomheden har været super god. Vi implementerede ROB-EX Scheduler i august 2016 og var allerede kørende inden for 14 dage. Kontakten med ROB-EX A/S har været rigtig god, og der har slet ikke været nogen issues. De har været lette at få fat på og har altid været klar til at hjælpe. Jeg ringer altid til Tommy, som hurtigt giver os svar på det, vi har brug for”, slutter Jesper Larsen.

Om kunden

Baltic Emballage producerer spande til lak og maling både til det private og det industrielle marked. Hovedeksporten er til det Europæiske marked, men også til USA, Rusland, Tyrkiet, De Forenede Arabiske Emirater og Singapore. Virksomheden har 37 medarbejdere.

Del