EME Hydraulic: Et vigtigt skridt i vores digitalisering

EME Hydraulic er en familieejet virksomhed, der har specialiseret sig i at levere hydrauliske komponenter til industrielle kunder. Virksomheden har knap 90 år på bagen og har gennem årene klaret sig med manuel planlægning, men for nogle år siden, valgte man at digitalisere virksomheden for at sikre kvalitet, lønsomhed og kundetilfredshed.

Et vigtigt skridt i digitaliseringen var at flytte produktionsplanlægningen fra papirer og tavler til ROB-EX’ digitale platform. Susanne Provstgaard, der er virksomhedens investor, fortæller om timingen for beslutningen:

“For at være ærlig var det lidt i nød. Vi var presset til at komme i gang med digital planlægning, fordi vi var på vej til at tabe overblikket – men samtidig vidste vi også, at vi før eller siden måtte tage skridtet og gøre planlægningen digital, fordi vi gerne ville effektivisere vores arbejdsgange og frigive tid til andre ting end at styre produktionen.”

“Det var rettidig omhu, at vi gik live med ROB-EX på det tidspunkt, vi gjorde, for vi havde supertravlt. Hvis vi skulle bære det hele igennem manuelt, så havde vi mistet overblikket. Og vi kan se nu, at ROB-EX er det eneste rigtige for os,” uddyber hun.

Et stort, men vigtigt skridt

At gå fra manuel til digital planlægning kræver naturligvis en del arbejde, men guleroden var til at få øje på. Jesper Provstgaard, der er administrerende direktør, forklarer:

“ROB-EX skulle løse vores planlægning, give os et overblik over alle ordrer og være med til at give en mere stabil arbejdsdag og arbejdsgang. Og i dag vil jeg sige, at vi slet ikke kan undvære det. Det er så vigtigt for vores kunderelationer, at vi nu kan sige, hvornår vi kan levere. Vi kan stole på systemet og undgår hovsaløsninger. Den konstante alarmtilstand, vi levede i før, er stort set forsvundet med ROB-EX.”

“Vores planlæggere har nu ro på til at udføre deres arbejde, og de slipper for at stå ved tavler og skrive alt op – og at skulle svare på spørgsmål hele tiden. Alle medarbejdere kan selv følge med i ROB-EX og se, hvad planen er. Vi har også fået lavet det sådan i produktionen, at de selv kan printe ordrer via tablets, så nu sparer vi også tid på det,” siger han.

Et tæt parløb med ROB-EX om aktiveringen

Som altid, når ROB-EX leverer en planlægningsløsning, sker aktiveringen i tæt parløb med kunden. I dette tilfælde blev to systemspecialister sat på opgaven.

“Det var et rigtig godt forløb. Det var en kort og koncentreret proces, hvor vi hurtigt kom i gang med at arbejde med vores egne data og fik trænet i vores eget miljø. Jeg synes, at det har været rigtig godt, og vi er blevet holdt i hånden gennem hele forløbet,” siger Susanne Provstgaard.

“Det har haft stor værdi for os, at Alex og Fie fra ROB-EX var herude i starten for at sætte sig ind i det hele, så de forstod, hvordan vi arbejder, og hvad vores behov er. De er behagelige at have med at gøre, fagligt kender de til vores industri, og de er gode til at forklare det hele, så alle kan forstå det. Det samme med supporten her efterfølgende. De er altid til at få fat på, og de hjælper os lynhurtigt.”

Fokus på kvalitet frem for brandslukning

Ejerne af EME Hydraulic er glade for, at de er gået den digitale vej med ROB-EX.

“Det er lykkes at opnå det overblik og den stabile og effektive arbejdsgang, vi drømte om. Vores medarbejdere kan nu hele tiden se, hvad de skal lave nu og i morgen. Der sker selvfølgelig stadig mange ændringer fra dag til dag, for sådan er verden jo, men disse ændringer er langt nemmere at håndtere uden at skabe kaos,” siger Jesper Provstgaard. “Vores medarbejdere er blevet gode til at følge op på planen og også til at gå ind til planlæggerne og foreslå optimeringer af ordrerækkefølgen for at spare omstillinger. Vi oplever ligeledes, at ROB-EX styrker vores interne kommunikation.”

“Nu kan vi koncentrere os om at følge op på produktkvaliteten i stedet for at bruge al tiden på planlægning,” supplerer Susanne.

“En helt anden ting er, at vi har kunnet fastholde vores unge medarbejder på grund af ROB-EX. Jeg er ikke sikker på, at han ville fortsætte, hvis vi var fortsat med manuel planlægning. Han motiveres af, at vi styrer produktionen digitalt nu, og helt naturligt er der gået sport i løbende at finpudse i ROB-EX funktionerne til EME.” slutter hun.

Om kunden

EME Hydraulic er specialister i fremstilling, service og reparation af hydrauliske slanger og cylindre, samt CNC-bearbejdning. Virksomheden er ordreproducerende og sætter en ære i at opfylde kundernes behov for hurtig og præcis levering af kvalitetskomponenter. EME Hydraulic beskæftiger omkring tredive medarbejdere og sælger til industrivirksomheder i blandt andet USA, Tyskland og de nordiske lande.

Del