GOSH COPENHAGEN: Vi har registreret øget produktivitet, og det giver respekt hos alle

Dobbeltarbejde hørte til dagens orden blandt planlæggerne hos GOSH COPENHAGEN, det kendte danske brand inden for skønhedsprodukter. Sådan er det ikke længere, nu hvor virksomheden har implementeret ROB-EX til planlægning af produktionen.

Træg og langsom planlægning

“Det foregik sådan, at vi altid arbejdede dobbelt – først skrev vi i Excel, og derefter skrev vi de samme ting ind i vores ERP. Hele tiden skulle vi holde tråd i det, og alligevel havde vi aldrig rigtigt fælles overblik. Det var kun den person, der havde planen fysisk i hånden, der vidste, hvad der skete,” fortæller Tommy Erhardt Petersen, Production manager hos GOSH.

Den besværlige arbejdsgang ville så gentage sig, når planerne skulle ændres. “Når vi rykkede noget, skulle det igen registreres to gange. Alt i alt brugte vi rigtig meget tid på planlægning, og det gav mange lange arbejdsdage.”

Slut med overarbejde

Frustrationerne over det rigide planlægningssystem førte til, at virksomheden tog kontakt til ROB-EX. Et referencebesøg hos en anden bruger af løsningen var meget overbevisende for Tommy Erhardt Petersen:

“Da vi var på vores første referencebesøg hos WOCA, fortalte deres planlægger, at han tidligere havde overarbejde ca. 3-4 dage om ugen. Og efter ROB-EX har han ikke haft overarbejde i 1,5 år. Det gjorde stort indtryk på mig.”

Overblik, også i pressede situationer

GOSH valgte efter en grundig screeningproces ROB-EX og har efter aktiveringen oplevet en hurtig effekt. Tommy forklarer:

“Både min planlæggerkollega og jeg arbejdede meget over før, men ROB-EX har taget trykket af kedlen. Overblikket er blevet bedre, og vi dobbeltarbejder ikke længere. Det er også rart at kunne give et konkret svar, når nogen spørger efter noget. Det kan vi nu, fordi vi i ROB-EX nemt kan simulere, hvad der vil ske ved ændringer i planen.”

“Vi snakker tit om, at uanset hvor travlt vi har, og hvor meget vi er på spanden, så har vi altid overblik. Og det sparer så mange diskussioner.”

Medarbejderne tager mere ansvar

Fordelene af det visuelle overblik, som ROB-EX giver, viser sig ikke kun i planlægningskontoret. Medarbejderne i produktionen har fået bedre indblik i planerne og kan nu bidrage med ideer til optimering.

“Mine folk har mere ejerskab, fordi de kan se, hvad de skal producere. Mange er inde og kigge hos mig for at se planen for den indeværende uge, men også længere ud i fremtiden. De kommer nu selv med forslag til, hvordan tingene kan køres på andre måder –  fx hvis vi skal køre balsam nu og igen om nogle uger, så giver det mening at samle produktionen, fordi vi har opstillingen til det,” fortæller Tommy Erhardt Petersen.

Også indkøb og kundeservice har adgang til at se planerne i ROB-EX. Det altid aktuelle overblik hjælper indkøbere til at time deres ordrer optimalt i forhold til lagerbeholdning og cashflow, og medarbejderne i kundeservice kan give præcise svar på leveringstider og status på ordrer.

Fra modstand til begejstring

Overgangen til ROB-EX blev mødt med en vis skepsis af mange medarbejdere hos GOSH. Det ser vi mange steder, fordi det kan føles utrygt og uoverskueligt at skifte fra rutiner, man kender. Men allerede efter kort tid er fordelene bredt anerkendt hos GOSH:

“Vi har registreret øget produktivitet og effektivitet, og det giver respekt hos alle. Folkene i fabrikationen siger nu, at de gerne vil have systemet ud til dem, efter at de først havde nægtet det,” siger Tommy. “Og som sagt kommer de nu selv med forslag til optimeringer, fordi de kan se planen. Det oplevede vi ikke før. Samtidig er det blevet langt nemmere at ændre planer – før var det et helvede, fordi vi først skulle finde tingene og undersøge, om vi havde alle varerne. Nu viser ROB-EX det på ingen tid,” slutter GOSH’ Production Manager.

Om kunden

GOSH COPENHAGEN er et dansk, familieejet beauty brand med egen produktion i Danmark. Virksomheden har gennem 75 år holdt produktudvikling, fremstilling og distribution på egne hænder for at sikre fuld kontrol over alle aspekter af deres kendte produkter.

Del