Ib Andresen Industri: At have ROB-EX svarer til at have GPS i bilen

ROB-EX er hjertet i produktionsplanen hos Ib Andresen Industris profilvalseafdeling og et uundværligt styringsredskab til planlægning af produktionen, fortæller René T. Skov, der er planlægger i afdelingen.

”At have ROB-EX svarer til at have en GPS i bilen,” forklarer han, ”Med ROB-EX ved du præcis, hvad du skal og har overblikket både nu og her og længere frem.”

René T. Skov fortsætter: ”Før implementeringen af ROB-EX i 2008 tog vi beslutninger ud fra formodninger i stedet for ud fra konkret viden, og vi manglede overblik over produktionen. Vi brugte regneark og producerede ud fra en grov plan, der var lavet af os selv.”

Nu danner ROB-EX Scheduler grundlaget for alle beslutninger. Profilvalseafdelingen har fået meget ud af at implementere ROB-EX, og de er meget glade for planlægningsværktøjet. Det bruges som det primære styresystem og fungerer godt til de store produktioner, afdelingen har.

ROB-EX holder leveringssikkerheden og leveringstiderne i top

ROB-EX har været med til at øge leveringssikkerheden og givet bedre leveringstider, fordi afdelingen nu kan overskue produktionen og kalde ekstra mandskab ind, hvis der er deadlines, der skal nås:
”Vi kan agere i god tid nu, hvis vi skal tilføre ekstra timer for at nå at få produktionen færdig til tiden,” siger René T. Skov, ”ROB-EX viser belægningsgraden på vores maskiner, og det er en stor fordel, at vi kan se, hvor langt frem de er booket og hvilke ordrer, vi har inde. Det gør, at vi kan sørge for den korrekte bemanding – og derved sikre rettidig levering til kunderne.”

Samspil med ERP-systemet giver et troværdigt øjebliksbillede

ROB-EX spiller sammen med Ib Andresen Industris ERP-system og bruger data fra dette til planlægningen.  Det er både kalenderen med bemanding og antal timer, materialer/emballage og planlagte produktioner, der bliver overført til ROB-EX.

”Vi kan danne os et troværdigt øjebliksbillede af produktionen, uden vi behøver at slå op i en masse systemer.  Det giver et fantastisk overblik, som gør, at vi kan agere med det samme, hvis der sker noget uventet, og vi kan se, hvilke konsekvenser det får for produktionen fremover. Dermed undgår vi ubehagelige overraskelser. Vi kan se hvilke materialer og råvarer, der er tilgængelige, og ud fra de data kan vi handle – og være på forkant,” siger Rene T. Skov.

Vi sætter operatørernes ekspertise i spil

Det bedste ved ROB-EX Scheduler er overblikket over produktionen, og René T. Skov er særligt glad for det visuelle overblik, han får over planlægningen. Der er opsat viewers i produktionen, så alle medarbejdere kan se, hvad der skal produceres og hvornår.

”Det er en stor fordel, at vi kan se alle ordrer visuelt, og at alle i produktionen har adgang til de samme data. Opstillere og operatører kan jo se, hvad vi skal køre og derved sikre, at vi er foran med forberedelser i produktionen. Det giver et bedre flow og en mere smidig produktion – hvor vi ikke har spildtid,” siger René T. Skov.

I profilvalseafdelingen køres med treholdsskift. Ib Andresen Industri har 19 anlæg i planen. René T. Skov mødes med opstillerteamet en gang om ugen og løber planen igennem med dem, og så kommer de med deres input: ”Operatørerne byder ind med deres indsigt og viden i maskiner og opstillingstid og giver feedback på, hvad der giver mest mening i forhold til afviklingen af den kommende uges produktion.

Det har været nemt at komme i gang med ROB-EX

Processen med implementering af ROB-EX i profilvalseafdelingen har været nem, slutter René T. Skov: ”Hele projektforløbet kørte godt, og vores it-folk havde i forvejen erfaring med implementering af nyt system, så det har været nemt at komme i gang.”

Om kunden

Ib Andresen Industri har hovedkvarter i Langeskov på Fyn. Virksomheden udvikler og fremstiller løsninger i stål for deres kunder. De ejer ikke selv noget produkt. De leverer bearbejdet og formgivet stål til en række brancher: vind, solar, transport, byggeri og industri.

Virksomheden blev grundlagt af Ib Andresen i 1967 og begyndte med fire medarbejdere. I dag beskæftiger Ib Andresen Industri mere end 550 medarbejdere og har produktionsfaciliteter på over 115.000 m².

Del