Pro-Automatic: Investeringen har tjent sig hjem mange gange

Præcis status på hver enkelt ordre

Pro-Automatic har tidligere benyttet Modulex tavler til planlægning af deres produktioner af el-tavler, men det blev efterhånden for tungt og besværligt med den store mængde ordrer, som de håndterer. De besluttede derfor at vælge et moderne PC baseret planlægningsværktøj, og valget faldt på ROB- EX. ”Det har vi ikke fortrudt et øjeblik”, siger direktør Michael Schrøder.

De arbejder løbende på ca. 300 igangværende ordrer på el-tavler, og ROB- EX giver et godt overblik over alle ordrer. Samtidig kan Pro-Automatic med hjælp fra ROB-EX give kunderne en præcis status på hver enkelt ordre, og kunderne kan være sikre på, at den oplyste leveringstid holder.

Ingen frustration i produktionsafdelingerne

Når de får en forespørgsel på en ny opgave, kan sælgerne straks se, hvornår de realistisk kan love levering til kunden. Får Pro-Automatic efterfølgende ordren, giver det ingen frustrationer i produktions- og montageafdelingerne, fordi sælgerne har et klart overblik over alle igangværende opgaver.

Arbejdsgrupper og disponering af timer

Hos Pro-Automatic er medarbejderne fordelt i forskellige arbejdsgrupper. Disse arbejdsgrupper er oprettet som ressourcer i ROB-EX, som hver især håndterer forskellige hovedprodukter. Hovedprodukterne er:

  • Hoved- og fordelingstavler (fordeling af strøm og effekt)
  • Styretavler (maskinstyring)
  • Gruppetavler (fx til parcelhuse)
  • Dobbelt isolerede tavler (fx til landbrug, havne, campingpladser og lignende)
  • Udemontage (ombygning af eksisterende tavler).

I ROB-EX er der oprettet hvor mange mandetimer, de kan disponere over dagligt i hver arbejdsgruppe, og de kan se hvor mange timer, der dagligt er disponeret til arbejdsopgaverne i hver gruppe.

Hurtigt overblik ved hjælp af farver

Værkførerne kan løbende følge fremdriften i produktionen for hver eneste ordre. Når ordren er oprettet i ROB-EX, får den status oprettet og farven grå. Når tegningen er klar skiftes status, og farven skifter samtidig til mørkeblå. Når tavlerammen er sat i produktion, skifter ordren farve til lyseblå i produktionsplanen. Efterfølgende når tavlen er under opbygning, bliver ordren grøn i planen.

ROB-EX giver værkførerne mulighed for at følge fremdriften løbende, og de kan omgående sætte ind, hvis produktionsforløbet på en ordre ikke skrider frem som forventet. Hvis en kunde ringer og forhører sig om status på en bestilt ordre, kan værkføreren straks svare kunden efter et hurtigt kig på produktionsplanen i ROB-EX. De kan også hurtigt få et overblik over hver enkelt montør og de arbejdsopgaver, som den enkelte har ansvaret for.

Om kunden

Pro-Automatic A/S er en moderne el-tavle producent, som udvikler og producerer alle former for tavler, fra små gruppetavler til store fordelingstavler på flere tusinde ampere. Styretavle-produktionen omfatter bl.a. tavler til maskinstyringer og komplekse procestavler. Alle tavler leveres altid i typetestede systemmoduler, der op- fylder gældende nationale og internationale normer og standarder. ROB-EX Scheduler har gjort planlægningen hos Pro-Automatic nem at håndtere og mere præcis.

Del