Polund: Kan tilbyde alternative leveringstider og priser

Holdbar leveringstid

Maskinfabrikken Polund udfører fræsning af plast og aluminium, planslibning, formdele til værktøjsbranchen m.m. Når arbejdstiden fastsættes bliver der taget hensyn til hver enkelt medarbejders behov og ønsker, så arbejdskalenderen er individuel for de fleste medarbejdere. C5 hjælper med de administrative opgaver som fakturering og økonomistyring, og produktionen bliver styret ved hjælp af ROB-EX.

Lars Pors er direktør for maskinfabrikken, og han er meget tilfreds med investeringen. Han udtaler følgende: ”Planlægningen ved hjælp af ROB-EX gør, at jeg kan give vores kunder en sikker og holdbar melding om, hvornår de kan få leveret. Det er oven i købet muligt for mig at opstille alternative leveringstider og priser, fordi jeg kan se i produktionsplanen, hvornår hver enkelt maskine og hver enkelt medarbejder har ledig tid, og derfor kan kunderne få valget mellem en hurtigere maskine og operatør og dermed en hurtigere levering, men så også til en højere pris, eller om kunden ønsker billigst mulig pris, men så må acceptere længere leveringstid via en anden kombination af maskine og operatør. Uden ROB-EX som hjælpeværktøj ville vi aldrig kunne tilbyde denne service overfor vores kunder.”

Skærmbillede giver vigtige informationer

Produktionsplanlæggeren har opbygget produktionsplanen, så han på et eneste skærmbillede i ROB-EX kan få informationer om:

  • Hver enkelt medarbejders arbejds- og feriekalender
  • Hver enkelt medarbejders planlagte arbejdsopgaver på hver enkelt maskine
  • Opstilling per mand og per maskine
  • Planlagt belastning på hver enkelt maskine per time, dag, uge, måned, kvartal og år
  • Planlagte opgaver med dobbelt maskinføring
  • Planlagte træk fra lagerordrer.

Effektivt værktøj til planlægning

I det daglige arbejde med planlægning i ROB-EX har produktionsplanlæggeren en fast arbejdsgang. Når der kommer en ny ordre ind, bliver der reserveret ressourcer i form af maskiner og operatører i ROB-EX. Dette gøres med hensyntagen til de eksisterende ordrer i produktionsplanen og den allerede planlagte belastning af maskiner og mænd.

Hvis Maskinfabrikken Polund får en hasteordre, som kræver ændringer i allerede planlagte, kan de straks se konsekvenserne for den samlede produktionsplan, og derfor lave en omprioritering, som de kender konsekvenserne af. Via gantt skærmbilledet i ROB-EX kan de også følge fremdriften på hver enkelt ordre. De har derfor fuldt overblik hele vejen fra ordreafgivelse til leveringen af den færdige vare.

Om kunden

Maskinfabrikken Polund ApS er grundlagt i 1998 af Lars Pors og Ole Tolderlund. Maskinfabrikken Polund er primært en ordreproducerende underleverandør virksomhed med særlig ekspertise inden for fræsning og planslibning. Maskinfabrikken Polund ønskede at få bedre overblik og mere sikkerhed omkring leveringstider. Det fik de med ROB-EX.

Del