Kellpo: Overblikket kom lige fra dag ét

Kellpo, den danske producent af fødevareemballage, valgte i 2022 at overgå til digital produktionsplanlægning med ROB-EX. Forinden havde virksomheden oplevet store begrænsninger med den daværende planlægning. Helt konkret manglede de overblik, og så var planlægningen blevet for skrøbelig. Hele ansvaret for produktionen lå hos én mand, som blandt andet var ansvarlig for at holde produktionen kørende uden stop, samt for om varerne blev produceret og leveret til tiden. Det var et enormt ansvar at jonglere med alene.

Jimmi Svensson, kvalitetsansvarlig og planlægger hos Kellpo, fortæller: ”Inden vi fik ROB-EX, havde vi egentlig ikke nogen planlægning. Det var vores produktionsleder, som havde det hele i hovedet og han gik desværre ned med stress. Så tog jeg over, og så havde jeg det hele på et Excel ark og nogle blokke. Jeg vil sige, at vi faktisk slet ikke havde nogen planlægning. Og vi havde virkelig brug for et overblik, for vi var pressede, fordi det hele sad på én mand. Vi havde brug for hjælp, og valget faldt på ROB-EX.”

Nemt og enkelt aktiveringsforløb

For at finde frem til værdiskabelsen, startede ROB-EX specialisterne Anders Holberg og Henrik Madsen forløbet hos Kellpo med en løsningsvurdering. Formålet var at få overblik over den nuværende situation, virksomhedens processer og forretningsgange for på bedst mulige måde at kunne analysere og definere ønsker og krav til den fremtidige løsning. Det var også i løsningsvurderingen, at ROB-EX specialisterne sammen med Kellpo fandt frem til core solution.

”Selve implementeringen og forståelsen har været rigtig hurtig, og Henrik var meget tidligt klar med en demo over, hvordan ROB-EX ville se ud med vores egne maskiner og ruter,” fortæller Jimmi Svensson og supplerer: ”Da vi skulle starte op, tror jeg måske, at vi havde nogle meget få krav til ROB-EX, men det var nogle ret store krav, og vi fik dem blæst meget højt op. Anders og Henrik var dog gode til at holde det meget simpelt og hjælpe os til at se, at vi til at starte med skulle holde det nemt og enkelt. De kunne se, hvad vi helt præcist havde brug for, og hvor dybt og detaljeret vi skulle gå. Hvis vi selv skulle have budt ind med alt det her, så ville det hele bare have været alt for omfattende fra starten. Den måde vi ville gøre det på, havde været alt for besværlig. I dag er der nogle ting, som vi gerne vil bygge videre på. Det er dog ikke det, vi gerne ville i starten. Så det har jo været godt at køre med standardversionen i et stykke tid.”

Værdiskabelsen skal komme lynhurtigt

Det er et mantra hos ROB-EX, at alle projektforløb skal være nemme og enkle. Kunden skal have værdi af det digitale planlægningsværktøj meget hurtigt. Projektet med aktiveringen af ROB-EX kører i sprints med løsningsvurderingen først og herefter selve aktiveringen. Under hele forløbet arbejder kunden og specialisterne fra ROB-EX tæt sammen, enten ude hos kunden eller med daglige online møder. Også hos Kellpo var forløbet nemt og enkelt, og værdiskabelsen kunne hurtigt ses:  ”Det er en simpel produktion vi har, så vi var hurtigt i gang, og vi havde overblikket med det samme. Det kom lige fra den dag, vi lærte at lægge vores ordrer ind. Det hele var jo ret skrøbeligt hos os, og også i forhold til sygdom og ferie, så det har virkelig lettet meget nu, at flere kan gå ind og se planen – og vores bekræftelsestider er blevet meget hurtigere,” fortæller Jimmi Svensson.

Når aktiveringen slutter, tager ROB-EX Support over

Kunderne må aldrig stå alene med den nye planlægningsløsning, og er der behov for hjælp efterfølgende, er ROB-EX kun et opkald væk. Support er også altid klar til at hjælpe, hvis der er udfordringer, der skal løses. Jimmi Svensson forklarer: ”I sidste uge kunne vi ikke køre en import og så tog vi fat i Support, og jeg snakkede med Katrine. Hun hjalp os videre, og det plejer altid at fungere. Det er meget nemt at komme i kontakt med dem. Hvis jeg har spørgsmål vedr. vores data, og hvordan vi kan trække dem ud og bruge dem, så ringer jeg til Henrik for sparring. Hvis jeg har problemer med ROB-EX, så ringer jeg til Support.”

Om kunden

Kellpo er Nordeuropas førende indenfor udvikling og produktion af emballage til fødevarer. Virksomheden er en moderne produktionsvirksomhed, der blev grundlagt i 1995, og som i dag leverer deres produkter til virksomheder fra både Danmark, Skandinavien og det øvrige Europa.

Del