Palsgaard: Optimering af produktionskapacitet og processer

Ingrediensvirksomhed med overblik

Fødevareproducenten Palsgaard A/S med hovedsæde og produktion i Juelsminde er en virksomhed i vækst. Virksomheden beskæftiger 350 medarbejdere. Den har 12 datterselskaber og produktion i Holland, Mexico og Malaysia.

Palsgaard er en sund virksomhed i vækst. Virksomhedens vækst ser i høj grad ud til at fortsætte, og derfor har Palsgaard brug for et planlægningssystem, der leverer overblik og gennemsigtighed.

Med implementering af planlægningssystemet ROB-EX Scheduler er produktionen blevet optimeret. Det har blandt andet betydet langt bedre overblik over produktionsgangene.

Visuelt overblik

Overgangen til ROB-EX Scheduler har resulteret i, at meget papir er udgået. Information og videndeling sker gennem ROB-EX Scheduler, som virksomheden anvender sammen med deres ERP-administrationssystem.

“I dag har vi et langt bedre visuelt overblik over anlæggene. Vi kan se produktionen i sammenhæng. Førhen opererede vi med løsrevne Word-dokumenter til hvert enkelt produktionsanlæg. Nu har vi et samlet billede på én skærm”, siger Torben Dahl-Hansen, Supply Chain Manager hos Palsgaard.

Med ROB-EX Scheduler har Palsgaard et visuelt overblik over kapaciteter på de enkelte anlæg. Ud fra det har de mulighed for at optimere ordre-flow.

“Vores produktionsplanlæggere har et godt overblik over, hvad hver ny ordre betyder for de øvrige leveringer”, siger Torben Dahl-Hansen.

Fælles viden

Den styrkede informations- og videndeling ser Torben Dahl-Hansen som en væsentlig fordel ved ROB-EX Scheduler – også når nye medarbejdere kommer til virksomheden.

“Det hele er organiseret og styret i ét system med én skærm. Alle har adgang til viden om den samlede produktion. På den måde kan alle også endnu bedre bidrage til udvikling og forbedringer af processer”, siger Torben Dahl- Hansen.

Løbende udvikling

For Palsgaard er det afgørende, at de hele tiden kan være med til at udvikle og forfine planlægningssystemet, så det matcher nye krav og behov.

“Det er vigtigt, at vi løbende kan udvikle systemet. Netop nu er vi ved at teste en ny funktion i planlægningsprogrammet, der tydeligt viser varernes holdbarhed, og dermed hvornår de skal videre i processen for at få færre stop i produktionen og reducere spild”, fremhæver han.

Om kunden

Palsgaard A/S udvikler og producerer emulgatorer og stabilisatorer til en lang række fødevareproducenter verden over. Virksomheden er specialister inden for bageri, konfekture, mejeri, is, margarine og dressinger. Derudover produceres der emulga- torer til polymerproduktion og kosmetikindustrien.

Udfordringer

Skabe bedre overblik over produktionen og opnå styrket information og bedre videndeling

Løsninger

 • ROB-EX planner
 • ROB-EX viewer
 • ROB-EX plus
 • ROB-EX material
 • ROB-EX macro
 • ROB-EX series & groups
 • ROB-EX multi-user

Fordele

 • Visuelt overblik over samtlige
 • Anlæg mindre spild kortere buffertid
 • Bedre overblik over leveringstider
 • Tilpasser de enkelte ordrer til anlæggets kapacitet og begrænsninger

Del