UG Metal: Præcis levering og bedre udnyttelse af ressourcer

Et moderne metalstøberi

UG Metal er et af Danmarks største og mest moderne metalstøberier og dækker behovet for metalforme af høj kvalitet i aluminium, rødgods, bronze og messing i den danske og europæiske industri. De producerer både til ordrer og standardvarer til lager. Kunderne spænder fra blandings- og pumpefabrikker til skibsværfter, vindmølle- og bilfabrikanter. UG Metal bruger MS Dynamics AX integreret med ROB-EX til at planlægge deres produktion.

Unik visualisering og reduceret gennemløbstid

Hos UG Metal planlægger de produktionen groft i Dynamics AX, og efter- følgende bruger de ROB-EX til den detaljerede planlægning for at sikre, at produktionen forløber på den mest optimale måde og med mindst mulig tid brugt på op- og omstilling.

Den unikke visualisering af opstilling, procestid, køtid og overlap i ROB-EX gør det nemt og hurtigt for planlæggerne at simulere og finde den bedst mulige produktionsplan. Dynamics AX og ROB-EX arbejder med de samme data, men planlæggeren beslutter, hvornår ændringerne, som er lavet i ROB- EX, skal udveksles med Dynamics AX.

Produktionsplanlægger Peter Dahl fra UG Metal siger: “ROB-EX har gjort os i stand til at øge udnyttelsen af ressourcer og reducere gennemløbstiden. Allerede når vi planlægger, kan vi forudse mulige problemer og løse dem med det samme. Før håndterede vi problemer, når produktionen var igang, og det medførte forstyrrelser og forsinkelser. Jeg har simpelthen ikke set noget, der kan klare jobbet så godt som ROB-EX.”

Præcise leveringsdatoer

UG Metal har brugt ROB-EX i adskillige år, og ROB-EX er fuldt integreret til Dynamics AX. UG Metal planlægger hele støbeprocessen i ROB-EX, inklusiv:

  • Formskabelse
  • Støbning
  • Beskæring og formaling
  • Rengøring
  • QA
  • Pakning

ROB-EX leverer et rigtig godt overblik til begge planlæggere og salgsafdelingen –  et overblik som ERP systemet ikke kan give, og UG Metal har forbedret deres overholdelse af leveringsdatoer efter implementeringen af ROB-EX løsningen.

Om kunden

Det europæiske metalstøberi UG Metal planlægger deres produktion med en ROB-EX løsning som er integreret til ERP systemet Dynamics AX fra Microsoft. Løsningen hjælper UG Metal med at planlægge, simulere og visualisere deres produktion. Resultatet er bedre udnyttelse af ressourcer og kortere gennemløbstid.

Del