OTV Plast: Tredoblet ordremængde uden flere medarbejdere

Bearbejdningen af teknisk plast bliver udført på et moderne produktionsapparat, og kombineret med 20 års erfaring sikrer det konkurrencedygtige priser og ensartet høj kvalitet. OTV Plasts maskinpark består af avancerede CNC-styrede bearbejdningscentre bl.a. et 9 akset dreje- og fræsecenter, 5 aksede fræsecentre, store sugeplansfræsere og 10 andre bearbejdningscentre med tilhørende moderne programmeringsudstyr. OTV Plast er specialister i både prototyper og serieproduktion, som bliver udført efter et emne, en skitse eller tegning.

Varmbukning og koldbukning er et voksende produktionsområde hos OTV Plast. Desuden udfører de limning af PVC og Acryl samt varmluftsvejsning og ekstruder-svejsning. OTV Plast råder over et stort lager af halvplastfabrikata, også kaldet teknisk plast, hvorfra de kan levere fra dag til dag.

Tredoblet ordremængde

Henrik Jylov er Adm. Direktør hos OTV Plast og siger følgende om investeringen i ROB-EX: ”I de første tre år med ROB-EX blev vores ordremængde tredoblet, uden at vi ansatte flere medarbejdere. En del af æren for dette vil jeg tilskrive ROB-EX. Uden dette værktøj til at planlægge vore produktionsordrer, ville vi ikke have haft en chance for at overskue fremdriften af ordrerne i produktionen.”

ROB-EX betyder, at OTV Plast kan oplyse pålidelige leveringstider til deres kunder, og hvis det sker alligevel, at ordrer forsinkes pga. materialemangel, komplikationer med en eller flere maskiner eller sygdom, kan OTV Plast meget hurtigt informere deres kunder om situationen. Dette giver kunderne en chance for at tage højde for forsinkelsen i deres produktion. Og det er af vital betydning for kunderne, at OTV Plast som underleverandør kan give præcise oplysninger om leveringssituationen.
Eksempelvis hvis OTV Plast ikke kan levere nogle slidskinner, tandhjul eller bøsninger til en maskine til aftalt tid, så kan det medføre forsinkelser i deres kundes leverancer for projekter til millioner af kroner.

Leveringsevnen er altafgørende for væksten

Alle ordrer blev tastet ind i deres ordrebehandlingssystem, men det var svært at overskue den samlede belastning af produktionskapaciteten. Resultatet var overskridelse af lovede leveringsdatoer ved for mange ordrer. Produktionschefen var tidligere den eneste, der i alt for mange tilfælde kunne svare på, hvornår en given ordre kunne blive leveret. Ringede en af OTV Plasts kunder for at få en status på deres ordrer, var det kun produktionschefen, der kunne give et svar. Derfor har ROB-EX i høj grad også aflastet produktionschefen.

Tilfredse kunder

Efter implementeringen af ROB-EX kan alle se produktionsplanen og se hvornår der er plads til en ny ordre eller status på en igangværende opgave. Det giver tilfredse kunder – og løbende flere, for sådan noget rygtes blandt potentielle kunder i maskinindustrien.

Om kunden

OTV Plast A/S er en af Danmarks største leverandører af både plast halvfabrikata og plast emner bearbejdet ved spåntagning. ROB-EX Scheduler har været med til at tredoble ordremængden og sikrer OTV Plast en position som pålidelig leverandør i branchen.

Del