WOCA har øget produktionen med 20 % med samme bemanding

”Hvis WOCA Denmark ikke havde ROB-EX, kunne virksomheden ikke effektivisere i det tempo, den gør. WOCA har nedlagt sit aftenskift på grund af ROB-EX – og kører 20 % mere produktion igennem med dagholdet – med den samme bemanding,” siger Jesper Hornsleth Jacobsen, der er produktionschef hos WOCA Denmark, der udvikler og producerer produkter til miljøvenlig træpleje.

ROB-EX effektiviserer alle processer i mix-fyld-pak-produktionen

I ROB-EX kan WOCA Denmark følge hele processen fra produktet blandes i kar og tanke, til det er klar til at blive tappet i spande, dunke og anden emballage. Virksomheden har over 30 forskellige emballagetyper. Produktion, kvalitetskontrol og aftapningsafdeling planlægges og koordineres i ROB-EX.

”Det er helt fantastisk,” lyder det begejstret fra Jesper Hornsleth. ”Fordi WOCA har ROB-EX, kan vi udnytte maskin- og mandetid meget mere effektivt. Ved at pulje ordrer og udligne produktionen hen over ugen, udnytter WOCA kapaciteten bedst muligt og derved udnytter vi også tiden bedst muligt!”

ROB-EX har positiv indflydelse på alt fra indkøb til produktion, lagerstyring og salg

Alle produktionsordrer hos WOCA Denmark initieres af salgsordrerne – virksomheden producerer både til ordre og til lager. Fra ERP-systemet trækkes salgsordrerne over i ROB-EX, og den færdige produktionsplan føres tilbage til ERP-systemet, så både internt salg og lager kan se, hvornår produkterne er klar til levering. ROB-EX har hjulpet med at frigøre likviditet pga. lavere pengebinding, givet mere sikre leveringstider og bedre kommunikation med kunderne:

”WOCA kan servicere kunderne ved at sænke leveringstiderne og tage forespørgsler ind, som virksomheden tidligere måtte sige nej til – fordi der nu er 100% overblik over kapaciteten,” siger Jesper Hornsleth Jacobsen.

Vi har helt styr på produktionen – med tilbagemeldinger i real tid

I produktion og tapperi har WOCA Denmark netop implementeret ROB-EX’ TimeTrackerShop Floor på de enkelte maskiner. Operatørerne kan se, hvad de skal producere to uger frem og selv indrapportere start- og færdigmeldinger. Det giver Jesper Hornsleth Jacobsen og planlægningschef Jim Grytner mulighed for at følge med i produktionen i real tid og holde styr på fremdriften.

”Det betyder ALT! Virksomheden har hele tiden hands on føling med produktionen og kan se alle afvigelser,” siger Jesper Hornsleth Jacobsen.  Det betyder, at WOCA kan advisere kunderne med det samme, hvis der opstår forsinkelser – og kommunikation med vores kunder er alfa og omega for os.”

WOCA er hele tiden på forkant – der er ikke noget, der står stille mere

Med TimeTacker ved Jesper Hornsleth Jacobsen og Jim Grytner hele tiden, hvor maskinerne er i forhold til den forventede plan og kan handle på forkant, hvis der opstår ledig kapacitet: ”Vi ved, at maskinerne kan håndtere den plan der er lagt, fordi der er lagt normtider ind på hvert eneste produkt,” siger Jesper Hornsleth Jacobsen og fortsætter:

”WOCA tilpasser løbende sine normtider. Oftest til den positive side, fordi både maskine og procesoperatør bliver mere effektive med optimal planlægning. Vi er hele tiden opdateret på fremdriften – der er ikke længere noget, der står stille, medmindre det er et bevidst valg, og så disponerer vi medarbejderne til anden side.”

Jesper Hornsleth kalder produktionen møgkedelig, på den gode måde: ”Der er ikke mere panik, ikke noget overarbejde og medarbejderne er glade for at være opdaterede på deres opgaver.  Supply Chain har fået en rolig hverdag, hvor afdelingen er i kontrol. Hvis noget går galt i planlægningen, ved vi præcis, hvor problemet skal adresseres, og vi kan sætte forskellige scenarier op i ROB-EX og vælge det mest hensigtsmæssige scenarie, der går mindst ud over kunderne.”

Implementering af ROB-EX hos WOCA Denmark

Konsulent Alex Vestergaard fra ROB-EX A/S har implementeret en standard ROB-EX-løsning hos WOCA Denmark. Som det første blev WOCA Denmarks eksisterende planlægning og planlægningsbehov analyseret, og virksomheden fik et forslag til, hvordan udfordringerne kunne løses gennem ROB-EX. Det sagde de ja tak til, og løsningen blev implementeret i 2017, hvor relevante medarbejdere blev undervist i brugen af systemet. Som en del af den løbende tilpasning, fik WOCA Denmark for et halvt år siden suppleret med ROB-EX Timetracker og ShopFloor.

Om kunden

WOCA Denmark fremstiller miljøvenlig træpleje – produkter til at forbehandle, grundbehandle, rengøre, pleje og vedligeholde træ og andre overflader. Virksomheden, der ligger i Lunderskov, producerer mere end 160 produkter og eksporterer til mere end 60 lande. Alle produkter er udviklet i eget udviklingslaboratorium, og alle produkter er producereret på produktionsanlægget i Lunderskov. WOCA Denmark blev grundlagt i 1969 som en del af Trip Trap Denmark og blev en selvstændig virksomhed med fokus på træpleje i 2004. Virksomheden beskæftiger 100+ medarbejdere.

Del