ROB-EX Dashboard giver transparens og samarbejde på tværs af afdelinger – og landegrænser


ROB-EX Dashboard giver Cimbria Manufacturing A/S mulighed for at planlægge deres kapacitet på tværs af afdelinger og landegrænser. Med en løntung produktion, er virksomheden nødt til at optimere på alle parametre, så den forbliver konkurrencedygtig – og her spiller ROB-EX en væsentlig rolle, fortæller Morten Krog, der er Operations Manager hos Cimbria Manufacturing: “vi har optimeret rigtig mange ting med ROB-EX, og vi er slet ikke færdige! Vi har fået bedre procestider og optimeret opstillingstiderne på værktøjer, stansemaskiner og laserskærer, samtidig med, at vi har minimeret antal skift på vores ti bukkemaskiner. Vi har samlet ressourcerne i produktfamilier og minimerer spild og ikke-værdiskabende tid. Her har ROB-EX været et effektivt værktøj til at nå vores mål.

ROB-EX Dashboard løser kapacitetsudfordringen i en kompleks produktion

“Det seneste år har ROB-EX Dashboard været omdrejningspunkt for mange nye tiltag og forbedringer,” siger Morten Krog. Hver mandag mødes direktøren, driftschefen, produktionschefen, planlæggere og værkførere for sammen at diskutere kapaciteten på kryds og tværs af fabrikken. “Med ROB-EX Dashboard kan vi se fabrikken på tværs. I ét samlet view har vi overblikket over kapaciteten i Thisted, Østrig og Tjekkiet. Hvis vi er udfordret på kapaciteten i Thisted, kan vi tage snakken med de udenlandske fabrikker for at løse det,” siger Morten Krog.

Transparens og samarbejde på tværs af afdelinger – og landegrænser

“ROB-EX Dashboard skaber transparens, og det visuelle overblik gør, at vi har den samme viden på tværs af afdelinger og kompetencer. Det har helt klart flyttet os, og det giver nogle gode diskussioner, som tidligere kunne være svære at tage. Nu ved alle det samme på samme tid, og vi kan lynhurtigt danne os et overblik over kapaciteten og eventuelle udfordringer,” siger Morten Krog.

Planlægger hos Cimbria Manufacturing, Birthe Buus Jørgensen uddyber: “den enkelte værkfører kan se belægningen i sin egen afdeling, men bliver også opmærksom på, hvordan det ser ud i de øvrige afdelinger – fordi vi har et samlet view over kapaciteten. Det gør, at vi nemt og hurtigt kan se, hvor vi kan overføre ressourcer, enten ved at bede nogle medarbejdere møde op på en anden adresse eller ved at overtage noget produktion fra en anden afdeling. Lige nu hjælper vi Tjekkiet med nogle opgaver, og det kunne vi ikke have gjort uden ROB-EX Dashboard – nu er det gennemskueligt og nemt at se, hvor mange timer, vi kan hjælpe med, og vi kan lynhurtigt lave om på det igen, hvis situationen ændrer sig.”

ROB-EX Dashboard er også et ledelsesværktøj

Med ROB-EX Dashboard har ledelsen i Cimbria Manufacturing altid helt styr på ordresituationen, de ved, hvor travlt der er på fabrikken, og hvor kapaciteten eventuelt er udfordret. Det gør det nemmere at synliggøre, hvordan kapacitet og omsætning hænger sammen og at holde balancen mellem dem. Og ledelse og salg kan bedre planlægge fremtidige indsatser, når de kender status helt præcist, både nu og om tre måneder. Samtidig får ledelsen et visuelt overblik, som gør det nemt at lave rapporter og formidle status videre i virksomheden. “Det kan helt sikkert mærkes på bundlinjen,” afslutter Operations Manager, Morten Krog: “ROB-EX Dashboard giver os nogle konkurrencemæssige fordele, fordi det understøtter, at vi kan være fleksible og omstillingsparate. ROB-EX har flyttet os 3-4 % på effektivitet og produktivitet, og der er stadig mere at komme efter!”

 

Om Cimbria

Cimbria har benyttet ROB-EX produktionsplanlægning i cirka fem år og planlægger på 60.000 produktionsordrer om året, fordelt på flere lokationer i Danmark og udlandet. Virksomheden er primært ordreproducerende. Virksomheden har 850 medarbejdere fordelt på alle områder inden for produktion, salg & projekt mm., fordelt på fabrikker i Thisted, Østrig og Tjekkiet. I Thisted er der 350 medarbejdere fordelt på tre lokationer.

Cimbria er en af ​​verdens førende virksomheder inden for industriel forarbejdning, håndtering og opbevaring af korn og frø samt dyrefoder, fødevarer og andre bulkprodukter. Cimbria leverer projektdesign, engineering og processtyring – og udvikling, fremstilling og service af individuelle maskiner, tilpassede systemer og nøglefærdige installationer.

Malene Kjerulff Andersen
Office Manager

2463 7025
ma@rob-ex.com

Vil du vide mere?

Del