ROB-EX til ressourcestyring i kompleks produktion hos JP Group


Mariane Borring er planlægger hos JPM (Johs. Pedersen a/s), der er en del af JP Group. JP Group sælger autoreservedele og er JPMs største kunde. ”Vi skal være meget forandringsparate og fleksible, fx for at levere prioriterede ordrer til JP Group, hvis de akut mangler varer til salg”, fortæller hun.

Hun bruger primært ROB-EX Scheduler som en oversigt over maskinerne og til grovplanlægning. Mariane Borring er inde over alle syv produktionsgrupper; en afdeling med presse/stans, to svejsegrupper, rørbuk, robotsvejs, CNC og montage. ”Jeg har op til 30 produktionsordrer for at få en vare ud af døren og cirka 1.000 produktionsordrer i det hele. Vi har omkring 3.500 operationer, siger Mariane Borring.

Grovplanlægning og overblik med ROB-EX

”Derfor er jeg meget glad for ROB-EX og det overblik, jeg får over maskinerne, fortsætter Mariane Borring. ”Jeg oprettet produktioner i Axapta og indlæser dem i ROB-EX, hvorefter jeg grovplanlægger på maskinerne. Jeg printer lister ud til produktionen, så opstillerne selv kan se, hvilke produktioner, der ligger på den enkelte maskine, og så finplanlægger de selv ude i produktionen”, forklarer hun og fortsætter; ”Jeg tænker også, det er en tilfredsstillelse for medarbejderne i produktionen selv at have indflydelse på arbejdet – de er specialister på maskinerne og hvilke emner, der bruges i samme værktøj”.

Brugernetværket giver inspiration

Mariane Borring har brugt ROB-EX siden 2006, og vil gerne anbefale produktionsplanlægningsværktøjet til andre. Hun er også glad for at være med i ROB-EX brugernetværket: ”Det er interessant at se de andre virksomheders produktion og høre, hvordan de arbejder med planlægning og med ROB-EX. Jeg får lige genopfrisket nogle funktioner og muligheder i ROB-EX hver gang”, afslutter hun.

JP Group

JP Group består af JP Group Automative, Johs. Pedersen a/s, Hovwdiaudi, QuickPot og Billig Alu.
Johs. Pedersen a/s (JPM) er en moderne maskinteknisk, bearbejdnings- og samlefabrik, der producerer autoreservedele til klassiske biler, en stor del er til Porsche og VW. Det er fx benzintanke, olietanke, varmekasser, lygtehuse og skærmkanter og meget mere.

JPM understøtter JP Group a/s og andre eksterne OES kunder med knowhow, udvikling, underleverancer og værktøj. Den største kunde er søsterselskabet JP Group Automative.

Malene Kjerulff Andersen
Office Manager

2463 7025
ma@rob-ex.com

Vil du vide mere?

Del