“Det har især været interessant at høre, hvordan andre bruger systemet. I bund og grund har vi de samme udfordringer, selvom vi har helt forskellige produkter. Jeg har fundet ud af, at jeg nok kan gøre nogle ting nemmere fremover, fx ved at strømline nogle processer”.Kristina Fogelberg, Master Planner hos Fiberline Composites A/S

ROB-EX Client (Planner, Viewer)

Windows XP/Vista/7/8/10/2000/2003/2008/2008R2/2012/2012R2.
Min. 1 GB (2 GB eller mere anbefales).
Min. 1024×768 skærm (1200×800 eller bedre anbefales).
Harddisk plads krævet ca. 200 MB.
Java Runtime 6, 7 eller 8 (installeres automatisk som en del af opsætningen).

64-bit OS er understøttet på 32-bit Java Runtime.

Det anbefales at ROB-EX klient kode installeres på en delt filserver. På denne måde deler flere klienter den samme program kode, som gør det nemmere at administrere og opdatere softwaren.

Som et alternativ kan den komplette installation af klient programmet også gøres på en lokal brugers harddisk. Anbefales kun på bærbare computere eller hjemmecomputere uden adgang til virksomhedens netværk.

Klient installation på Windows/Citrix Terminal Server er understøttet.

Licenser er som standard leveret som netværkslicenser (samtidige brugere i tidligere versioner betegnet som “flydende licenser”), men kan også leveres som navngivne licenser (det sidste er nødvendigt for at køre ROB-EX på en bærbar computer uden adgang til virksomhedens netværk).

ROB-EX Multiuser server

Serverens funktion er at koordinere flere brugere (dvs. ROB-EX klienter), som planlægger på samme tid og sende ændringer videre til en central SQL database.

Multiuser serveren har følgende systemkrav:

Windows Server 2000/2003/2008/2008R2/2012/2012R2. Kan også køre på Windows XP/Vista/7/8/10 arbejdsstationer.
Min. 2 GB RAM – 4 GB anbefales.
Harddisk plads ca. 500 MB.
Standard TCP/IP netværk.
Microsoft SQL Server (Standard eller Express Editions fra 2000/2005/2008/2012). Både 32-bit og 64-bit SQL server understøttes.
Java JDK 6, 7 eller 8.

Multiuser serveren kan køre som en NT-service (anbefales) eller alternativt i kommandovinduet hos en bruger, som er logget in.

Multiuser serveren vil som standard kun lave én forbindelse til SQL serveren lige meget hvor mange klienter, der er tilknyttet.

64-bit OS er understøttet med 32-bit Java JDK.

Windows/Citrix Terminal Server understøttes samt virtualiseret server OS understøttes.

ROB-EX Multiuser serveren anvender kun server CPU, når brugere (ROB-EX klienter) udfører transaktioner på den, så i næsten alle tilfælde vil det kunne køre sammen med andre standard server applikationer. Ved meget store planlægningsskemaer med et stort antal samtidige brugere (>30), som resulterer i mange transaktioner, kan det være en fordel for serverens ydeevne og for ROB-EX brugerens oplevelse at have en dedikeret CPU.

Kontakt ROB-EX support

Tlf.: 7022 0170 og tryk “2”
Mail: support@rob-ex.com