Vi implementerer ROB-EX – også digitalt


Vi tænker i nye baner

Når Danmark lukkes ned og en digital virksomhed som ROB-EX A/S skal arbejde hjemmefra for en periode, er omstillingen ikke så stor, for vi har alle været vant til hjemmearbejde en dag eller to en gang imellem. Og dog. For ”normalen” hos os har altid været at ROB-EX skulle implementeres on site. Det var nok ikke noget, vi havde tænkt mere over. Sådan gjorde vi bare.

Under corona krisen har vi skullet tænke i helt andre baner og det har været sundt, vanebrydende og enormt inspirerende for os.

Selv i en mindre virksomhed som vores, har vi tilsammen rundet et par hundrede webmøder på bare en uge. Det er en del mere end for bare 10 uger siden. Også selvom vi, vores kunder med flere ikke tidligere har været teknologi-sky i mødet med hinanden.

 

Vores skærm er blevet vores mødelokale

Vi er så småt ved at vende tilbage til kontoret og begynder også at holde møder ude hos vores kunder igen. Men med skærmen som mødelokale hjælper vi stadig nye og ”gamle” kunder med planlægning, udfører projekter, udvikler, lægger strategi og planer, og sætter sågar kunder i drift online.

De fleste af os har været vante til webmøder, men hvem havde troet at omfanget skulle blive så stort og mulighederne så mange? Vi er godt i gang med at gøre det, som fremtidens arbejdsmarked nok kommer til at handle om. Mixet af flere online møder sammen med de traditionelle onsite møder er nok noget der er kommet for at blive. Hvert fald hos os, men nok også hos en del andre virksomheder.

 

BEWI Synbra implementerer ROB-EX online

En af de kunder, der i øjeblikket kører hele ROB-EX projektet med undervisning, implementering og idriftsætning online er virksomheden BEWi Synbra, der administrerer og kontrollerer hele kæden fra råvarer til færdigt produkt inden for byggeisolering, emballageindustrien og tekniske komponenter. Implementering af ROB-EX for de danske fabrikker er netop afsluttet imens sitet i Sverige pågår.

Project Manager Jochen Mosbacher fra BEWi Synbra i Danmark fortæller: ”Vi startede hele projektet onsite og havde også workshops og første omgang undervisning ude hos os inden vi blev overhalet af coronaen og vores fabrikker blev lukket. Så kastede vi os ud i at udføre resten af projektet online.”

Det er Senior Software Developer Milo M. Schulz der har stået for implementering og undervisningen hos BEWi Synbra. Her har de brugt Teamviewer som undervisningsmedie, hvor brugerne kunne logge sig på og modtage undervisningen derigennem. Det er foregået over nogle timer om formiddagen, hvorefter brugerne har haft tid til at sidde selv og prøve sig frem, og derefter har der været opfølgningsmøde med Milo, der har besvaret de spørgsmål der opstod.

Jochen Mosbacher ser mange fordele ved at have implementeret ROB-EX online. ”Jeg mener at processen har været meget hurtigere end hvis det skulle foregå onsite. Og vi har faktisk ikke oplevet nogle ulemper i denne her proces. I starten var vi da lidt bekymrede over at skulle undervises på afstand og hvordan det nu ville gå, men det er faktisk gået meget bedre end vi havde regnet med” siger han og fortsætter: ”Vi har ikke haft en underviser der lige kunne sidde ved siden af os og måske gøre tingene for os. Vi skulle selv og dermed er vores brugere kommet i gang med det samme. Jeg synes at det var rigtig godt, fordi man er i sin vante hverdag alligevel, som har kørt parallelt med undervisningen. Jeg tror at vi har brugt mindre ressourcer på det og jeg vil betragte det som en succes. Vi skal jo have implementeret ROB-EX på endnu flere fabrikker, og jeg vil bestemt ikke afvise, at det kommer til at foregå online.”

 

Online implementering er kommet for at blive

Hos ROB-EX A/S ser vi store fordele ved at kunne implementere ROB-EX online og vi mener bestemt ikke at webmøderne adskiller folk fra hinanden. Tværtimod, så rykker de verden tættere på, og pludselig forvandles transporttid, ventetid etc. til effektiv arbejdstid. Det er også til gavn for kunderne, fordi vi kommer hurtigere i gang.

Vi siger derfor stor tak for fleksibiliteten og ”just do it” attituden hos alle dem, vi ”kun” samarbejder med over nettet lige nu. Mange af de forandringer vi ser lige nu, som er kommet tvunget af omstændighederne, kunne man fint have omfavnet tidligere, og vi vil betegne det som et lyspunkt blandt de skadelige og tragiske følger af corona.

Malene Kjerulff Andersen
Office Manager

2463 7025
ma@rob-ex.com

Vil du vide mere?

Del