“Det har især været interessant at høre, hvordan andre bruger systemet. I bund og grund har vi de samme udfordringer, selvom vi har helt forskellige produkter. Jeg har fundet ud af, at jeg nok kan gøre nogle ting nemmere fremover, fx ved at strømline nogle processer”.Kristina Fogelberg, Master Planner hos Fiberline Composites A/S

Det er kun muligt at opgradere til ROB-EX version 6.2 hvis du allerede har en kørende version af ROB-EX installeret på din computer. For installation af ny ROB-EX Gantt licens bedes du kontakte din forhandler/Novotek.

Vi anbefaler samtlige kunder at opgradere.

Det er vigtigt at opdatere ROB-EX Multiuser Server og Client samtidig. Det anbefales at ROB-EX Multiuser Server opdateres før ROB-EX Client. Bemærk: hvis du ikke har købt licens til ROB-EX Multiuser Server er det ikke nødvendigt at følge ROB-EX Server opdateringen.

Når du klikker på et link til en fil, som du ønsker at hente, vil du blive bedt om at logge ind med det brugernavn og password, som du har fået fra Novotek Planning Systems eller din forhandler.

ROB-EX Server opdatering – klik her

Opgraderingsvejledning for ROB-EX Client

1. Download opdateringsprogrammet fra Novotek Planning Systems hjemmeside til en valgfri placering på din lokale harddisk eller filserver. Installationsprogrammet kan bruges til opdatering af både ROB-EX Pro Planner og ROB-EX Viewer. Eventuelle plugins opdateres også af installationsprogrammet (f.eks. Integration, ShopFloor o. lign.).

Download ROB-EX Gantt Client (ca. 150 MB):

2. Find placeringen af din nuværende ROB-EX Gantt installation, typisk

C:\programmer\ROB-EX Gantt\planner

eller på filserver, fx

J:\gantt\planner

Noter placeringen idet den skal bruges under punkt 5. Vigtigt: bemærk at ROB-EX Planner og ROB-EX Viewer er installeret i to separate biblioteker, så det er nødvendigt at finde placeringen af både planner og viewer.

3. Sikre dig at alle ROB-EX Planner eller ROB-EX Viewer brugere ikke anvender programmet, opdatering kan kun finde sted hvis alle brugere har lukket deres program ned.

4. Start opdateringsprogrammet ved at dobbeltklikke på det nedlæste opdateringsprogram fra punkt 1 (.exe fil).

Tryk “Next” på de to første skærmbilleder og tryk “Yes” for at acceptere licensbetingelserne.

5. Vælg katalog for eksisterende ROB-EX installation (som fundet under punkt 2) vha. “Browse” knappen og tryk “Next”. Installationsprogrammet undersøger nu den oprindelige installation (brugere med Licens til ShopFloor kan på dette trin få en overskrivningsadvarsel, læs nærmere nedenfor). Tryk på “Next” knappen når det meddeles at alt er klar til at udføre installationen. Backup af gamle data bliver under installationen placeret i kataloget “backup” i samme katalog som fundet under punkt 2.

6. Du er nu klar til at køre den nye version. Du kan undersøge om du har opdateret korrekt, ved at starte ROB-EX Gantt og sikre dig at det korrekte versionsnummer vises i menuen Hjælp/Om ROB-EX Gantt. Alternativt vises versionsnummeret også i hovedskærmbilledets nederste venstre hjørne.

7. Punkt 4-6 gentages for både ROB-EX Gantt, ROB-EX Gantt Viewer og ROB-EX Gantt Light. Hvis ROB-EX Gantt er installeret lokalt på én eller flere andre PC’ere, skal punkt 4-6 ligeledes gentages på disse PC’ere.

Vigtig note for brugere med licens til ROB-EX ShopFloor

ShopFloor sider der vises til brugeren dannes ud fra såkaldte JSP sider placeret i kataloget “pluginsshopfloorsitewebappsRoot”. Disse sider kan være manuelt tilrettet for den enkelte installation, hvilket vil resultere i en advarsel undervejs i installationsforløbet.

Trykkes der ja til at overskrive eksisterende JSP filer overskrives de nuværende sider. Eventuelle ændringer fra de gamle filer skal derfor efterfølgende føres over i de nye JSP filer. En backup af de gamle filer kan altid findes i kataloget “\backup\plugins\shopfloor\site\webapps\Root”

Trykkes der nej til at overskrive eksisterende JSP filer, beholdes de nuværende sider.

Opgraderingsvejledning for ROB-EX Server

Vigtig note for brugere med licens til ROB-EX Multiuser

Det er vigtigt at opdatere både ROB-EX Multiuser Server og Client samtidig. Det anbefales at Multiuser Server opdateres før ROB-EX Clients.

Opdateringsprogram for ROB-EX Multiuser Server hentes her:
Download ROB-EX Gantt Client (ca. 150 MB)

1. Stop ROB-EX Multiuser Server før opdatering ligges ind (evt. stop service hvis server startes som en NT service)
  2. Start dernæst opdateringsprogrammet på den PC hvor ROB-EX Multiuser Server afvikles fra og følg instruktionerne på skærmen.
  3. Genstart ROB-EX Multiuser Server (evt. start service hvis server startes som NT service)
  4. Opdatér ROB-EX Clients ved at følge vejledningen øverst på denne side. Opdateres Clienter ikke vil der komme advarsel når login fra Clienten forsøges.

Kontakt ROB-EX support

Tlf.: 7022 0170 og tryk “2”
Mail: support@rob-ex.com