Digitalisering fra distancen – når remote implementering bliver en succes

I løbet af det seneste halve år har vi oplevet store fordele med online projektforløb. Vi har hjulpet nye og ”gamle” kunder med planlægning, udført projekter, lagt strategier og planer, og sat kunder i drift online.

Online implementering kom egentlig til os som en nødvendighed under lockdown i foråret, men nogle gange skal man bare sparkes ud i det og tage ”ja-hatten” på for at finde ud af, at man faktisk har gang i noget stort og noget som godt kan gå hen og blive en succes. Og det var netop det, der skete for os. Derfor implementerer vi videre remote, og vi glæder os over at det ikke kun er os men også vores kunder, der ser det som en succes.

AH Metal Solutions i Allerød, der producerer metalkomponenter til medico-, elektronik- og bilbranchen fandt de store fordele ved at køre dele af ROB-EX undervisningen online. “Det gik rigtig godt med at køre vores undervisning online. Det gjorde det virkelig. For os havde det faktisk været ret dårligt at køre det i et mødelokale. Vi sad alle sammen online med hver vores pc og kunne lave vores egne indstillinger. Det havde vi ikke fået gjort, hvis vi alle sad i et mødelokale og så på den samme skærm, så jeg er sikker på at vi er blevet dygtigere hurtigere,” fortæller Jesper Høvelskov, CEO hos AH Metal Solutions A/S.

Alle vores implementeringsforløb køres i sprints, og her er det meget vigtigt for os, at vi hele tiden er med kunderne. Derfor har vi daglige opfølgningsmøder, for at sikre os at vi har stor føling på hvordan projektet skrider frem og hvordan kunderne er med. Og det er ingen hindring at skulle gøre det online.

“Det har helt klar sine fordele at vi kan køre hele projektforløb online. Man kan spørge sig selv, om man så ikke mister noget af den gode kontakt og fornemmelsen for kunderne, når man sidder bag hver sin skærm og ikke kan se kropssproget på samme måde, men det synes jeg nu ikke. Vi har jo alle kameraer og kan se hinanden. Og jeg kan se, hvis der fx er behov for en pause eller noget. Jeg synes stadig at relationen til kunderne er god og vi forstår hinanden. Og så kan jeg stadig se hvilke behov kunderne har i deres planlægning og hvad vi skal løse for dem med ROB-EX, selvom vi kun mødes online,” fortæller Solution Specialist Linda Ottosen.

Vi samler os en masse erfaringer i øjeblikket og er nysgerrige på, hvordan det hele vil se ud om bare 1 år. Men vi kan hvert fald allerede nu konkludere at online implementering med hyppige interaktioner kan styrke samarbejdet, det kan effektivisere et projektforløb og skabe endnu mere værdiskabende løsninger. Derfor er vi helt sikre på at det uden tvivl er noget vi vil fortsætte med.