Overblik over processerne førte til en mere effektiv produktion


Voortman Steel Machinery i Rijssen, Holland designer, udvikler og producerer maskiner til stål- og pladebearbejdningsindustrien og benytter ROB-EX

Smartere planlægning med ROB-EX Scheduler

“Vi har fået meget større overblik over vores processer og kan planlægge produktionen bedre”,siger Gijs Karsten, koordinator for produktionen hos Voortman.

Voortman Steel Machinery fremstiller maskiner til fabrikker over hele verden. “Vi sælger totalløsninger. Tilpassede maskiner, som vi selv udvikler, fremstiller og installerer hos kunden. Vi leverer også styringssoftware”, fortæller Gijs. “For nogle år siden begyndte vi at se os om efter et nyt planlægningsværktøj. Vi lavede vores tidsplaner i MS Project. Hver afdeling havde sin egen tidsplan og egne prioriteringer. Det var alt for fragmenteret og fungerede dårligt.

Da vi skulle finde et nyt planlægningsværktøj, identificerede vi først, hvad det skulle kunne. Vi ledte efter et program, hvor brugeren selv kunne tilpasse og ændre, og som kunne give os pålidelig ledelsesinformation som vi kunne styre efter. Det skulle være på engelsk, da vi er en international virksomhed. Support vejede også tungt.”

Fire software-leverandører opfyldte kriterierne, og to af dem blev inviteret til at præsentere deres produkt. Novotek skilte sig straks ud, siger Gijs. “Novotek gav ikke en standardpræsentation, men lyttede virkelig til, hvad vi ønskede. Det var desuden en ærlig og realistisk historie, de fortalte. Det gav os straks tillid til dem.”

Smartere planer

Siden da er ROB-EX implementeret i alle afdelinger, herunder produktudvikling, planlægning, indkøb, produktion, lager og transport. Processerne kører nu uden problemer.

“Det er meget brugervenligt. Medarbejderne arbejder med ROB-EX’ Shop Floor modul. På en skærm kan de se deres opgaver organiseret i blokke med forskellige farver. Sorte blokke: opgaven er færdig, blå: opgaven skal sættes i gang, og grøn: jeg er begyndt på opgaven. Tydeligere kan det ikke gøres.”

Større kundetilfredshed

“Vi kan nu planlægge meget bedre og smartere, vi har styr på vores produktioner og kan bedre håndtere flaskehalse eller hvis materialet ikke er på lager. Får vi en hasteordre, kan vi se, hvor der er plads i de forskellige afdelinger, og hvad vi kan skubbe. Takket være ROB-EX kan vi desuden købe bedre ind, så vi udnytter vores lagerplads effektivt. Et mindre lager betyder færre omkostninger. Alt dette gør, at vores leveringssikkerhed er steget enormt. Planlægningsværktøjet gør, at vi kan anvende arbejdskraft og materialer optimalt og gøre leveringstiden kortere. Det sætter vores kunder pris på”.

Malene Kjerulff Andersen
Office Manager

2463 7025
ma@rob-ex.com

Vil du vide mere?

Del