Slut med forsinkelser og feberredninger hos Hydra-Grene

Hos Hydra-Grene får de kritiske ordrer ekstra opmærksomhed, resten kører af sig selv. Effektiv produktionsplanlægning har gjort en ende på forsinkelser og hovsa-overarbejde.

Der er travlhed – på den gode måde – i Hydra-Grenes CNC-bearbejdningscenter i Skjern, hvor CNC-produktionen kører 24/7. De 17 mand har gang i 250-300 produktioner af hydrauliske komponenter, ordrer der som regel tager 5-6 uger at producere. Der bores og fræses aluminiumsblokke, både standardsortiments-blokke med få huller og kundespecifikke blokke med mange, specialtilpassede huller, ventiler og fittings.

Tidligere havde vi ikke overblikket

Blokkene sendes til termisk afgratning og overfladebehandling hos underleverandører, hvorefter Hydra-Grene monterer filtre og fittings. Med de lange forsyningskæder har der været rigtig mange penge at hente, efter at Hydra-Grene har fået fuldt overblik over produktionen, så leveringstiderne kan overholdes, fortæller planlægger hos Hydra-Grene Morten Agerbo:

”Tidligere havde vi ikke overblikket – vi fik lavet tingene i den forkerte rækkefølge og kunne ikke levere til tiden. Nogle kunder fik deres levering før tid, mens andre fik den for sent. Produktionen blev styret af de sælgere, der råbte højest, og vi kunne ikke se, hvem det gik ud over, når vi omprioriterede produktionen. Selvom vi kørte med overarbejde, kom vi ikke i mål.”

Holder kun øje med de kritiske ordrer

Dét er heldigvis fortid. I dag har Hydra-Grene fuldt overblik over produktionen, som kører med et langt bedre flow og større effektivitet end før. Med en standardsoftwareløsning til produktionsplanlægning planlægger og styrer Morten Agerbo og hans kolleger produktionen.

De har nu fået det nødvendige, grafiske overblik og adgang til hurtig og fleksibel planlægning. Og det skaber fokus, fortæller Morten Agerbo: ”Med ROB-EX Scheduler har jeg nu et værktøj, hvor jeg kan se, hvilke ordrer jeg skal have fokus på. Jeg kan se, hvilke 10 ordrer ud af 300, som jeg skal holde øje med, og så kan jeg speede den specifikke ordre op.”

Har travlt uden at være bagud

Resultatet er, at produktionen kører med større effektivitet, færre forsinkelser og færre fejl end før. Og i modsætning til tidligere tiders hektiske feberredninger byder Morten Agerbo nu den ekstra travlhed velkommen. ”Nu har vi selvfølgelig også overarbejde, men det er fordi vi har travlt, ikke fordi vi er bagud. Og vi er proaktive ved eventuelle forsinkelser,” siger Morten Agerbo tilfreds.