Planlæggere mødes i deres eget brugernetværk


ROB-EX Brugernetværk er et fagligt netværk med 32 medlemmer fra virksomheder i hele landet, alle størrelser og brancher. I ROB-EX brugernetværket kan du optimere dine produktionsplanlægningsevner og få et tæt netværk med andre planlæggere.

Denne onsdag i april mødes 13 ROB-EX brugerne hos VM Tarm, der fremstiller tankvogne i rustfri stål, for at høre om produktionen og VM Tarms brug af ROB-EX. Med er Tommy Junge Hansen, Solution Specialist fra ROB-EX, der bidrager med oplæg og tips og tricks til de mange funktioner i ROB-EX Scheduler. Stemningen er hyggelig, og planlæggerne byder ind med hver deres måde at bruge ROB-EX Scheduler på.

VM Tarm

VM Tarm producerer 200 tankbiler om året. Virksomheden er den eneste i Skandinavien, der producerer rustfri tankvogne – med 40 % eksport, primært til det skandinaviske marked. Al udvikling og produktion foregår i Tarm, hvor 200 medarbejdere udvikler, bygger, leverer, servicerer og optimerer alt i rustfri tankvogne. VM Tarm producerer næsten alle dele selv, fra de rustfri tanke til komponenter og undervogne. Leveringstiden strækker sig fra 4 uger til et halvt år for slamsugere og gummibelagte tanke til kemikalier.

”Vi er en ordreproducerende virksomhed med kort leveringstid”, fortæller Jonfinn Tomassen, projektleder hos VM Tarm. ”De fleste tanke bliver specialfremstillet til den specifikke opgave. Vi bruger primært ROB-EX Scheduler til projektstyring i vores produktionsafdeling”.

Masser af udveksling af erfaring og ideer

Planlæggerne bruger ROB-EX meget forskelligt og er på forskellige stadier i deres udnyttelse af systemets muligheder. De kender tydeligvis hinandens udfordringer og griner genkendende af problemstillingerne. Som planlæggeren fra Hvidtved Larsen siger: ”Det er tiden, der begrænser, hvad man kan i ROB-EX Scheduler. Systemet kan utrolig meget, men vi har ikke altid tid til at sætte os ind i det”.

Jonfinn viser tankvognens vej gennem produktionen fra svejsning, el, lakering og test til montering, og Tommy fra Novotek Planning Systems byder ind med tips til brugen af ROB-EX Scheduler. ”Du kan fjerne weekenderne fra dit view”, fortæller han og viser, hvordan det foregår.

Da Jonfinn viser skærmbilleder fra servicehallen, fortæller Søren Arevad Barnkob fra Plum, at han trækker tekster med over i ROB-EX fra AXAPTA og forklarer, hvordan det går for sig.
”Dét kunne jeg godt have brugt”, udbryder Jonfinn. ”Det vil gøre arbejdet nemmere, hvis jeg kunne køre kommentarerne med over – så dét skal jeg prøve at arbejde med”!
”Men det ville være endnu nemmere, hvis teksterne kom frem ved mouse-over”, lyder det fra en af planlæggerne. ”Kan du ikke bare dobbeltklikke?”, lyder det fra de øvrige deltagere, og Tommy viser, at jo det kan man.

Dagen slutter af med indlæg fra Tommy, der besvarer de spørgsmål, han har fået tilsendt på forhånd fx om sorteringsmuligheder i ordrelisten, hvor du kan gemme dit set-up og genbruge din søgekonfiguration. Henrik Svejstrup Madsen fra Tvilum, der er initiativtager til Brugernetværket, efterlyser, at man kan søge på puljer, kunder og projekter og se resultaterne på én gang. ”Det kan man allerede”, fortæller Tommy og viser det frem, mens der bliver noteret flittigt rundt om bordet.

Næste møde – vil du med?

Næste møde i ROB-EX brugernetværket er den 7. juni hos Hvidtved Larsen i Silkeborg. Har du fået blod på tanden og har lyst til at tjekke netværket ud, kan du skrive til Henrik Svejstrup Madsen fra Tvilum på hsm@tvilum.com

Malene Kjerulff Andersen
Office Manager

2463 7025
ma@rob-ex.com

Vil du vide mere?

Del