Stor interesse for netværk om produktionsplanlægning


ROB-EX Brugernetværk er et netværk for produktionsplanlæggere om produktionsplanlægning og ROB-EX Scheduler. Netværket er stiftet af Henrik Svejstrup Madsen, Produktionschef hos Odder Barnevognsfabrik A/S. ”Mange planlæggere sidder alene med opgaven ude på deres respektive arbejdspladser, og planlægning er en kompleks opgave, så derfor er det rart at have andre planlæggere at kunne sparre med. Selvom jeg har siddet med produktionsplanlægning i mange år, er det en god øjenåbner at mødes med andre planlæggere og få deres input,” forklarer Henrik Svejstrup Madsen om hvorfor han stiftede netværket og fortsætter: ”Jeg går altid fra møderne med en masse notater og konkret viden, som jeg kan arbejde videre med i min egen virksomhed.”

Medlemmerne mødes ca. 4 gange om året, og det særlige ved ROB-EX netværket er at medlemmerne mødes hos hinanden. Her kan de udveksle viden og erfaringer om generelle planlægningsproblematikker og få tips til nye måder at bruge ROB-EX på. De får et godt indblik i værtsvirksomheden, dens udfordringer og løsninger, de får en rundtur i produktionen og bliver introduceret til værtsvirksomhedens planlægning i ROB-EX.

 

Netværksmøde hos Cimbria

Den 5. februar 2020 var 17 medlemmer fra ROB-EX netværket taget til Cimbria i Thisted for at høre om deres produktion og brug af ROB-EX. Det var Morten Krog, Birthe Buus Jørgensen, Vibeke Christensen og Tom Østergaard der bød indenfor.

Cimbria producerer anlæg til forarbejdning, håndtering og opbevaring af korn og frø. Virksomheden blev grundlagt i 1947. Den er i dag en verdensomspændende virksomhed med 850 medarbejdere på verdensplan.

Dagen startede med en grundig introduktion til Cimbria efterfulgt af en rundvisning i produktionen. Efter frokost fik deltagerne indblik i Cimbrias planlægning i ROB-EX og brugen af ROB-EX Dashboard. ”Vi bruger ROB-EX til detaljeret planlægning af vores maskiner og arbejdssteder, så som svejsning og maling. Det giver os et godt visuelt billede på tværs af alle afdelinger. Jeg vil sige at ROB-EX er et uundværligt værktøj for os,” fortæller Birthe Buus Jørgensen, Production Planner hos Cimbria.

Cimbria benytter også ROB-EX Dashboard til at få overblik over kapacitetsudnyttelsen i de forskellige arbejdsområder, og Birthe giver deltagerne en gennemgang af deres strukturering af ressourcer for at give mest muligt overblik. ”Jeg bruger Dashboard hver dag” fortæller hun og fortsætter: ”Når jeg har opdateret min plan i ROB-EX, så opdaterer jeg Dashboard, så jeg kan se hvordan kapaciteten bliver udnyttet i de forskellige arbejdsområder.”

En gang ugentligt bruger topledelsen og alle værkførere også ROB-EX Dashboard, så de i fællesskab kan snakke om hvordan det ser ud med kapaciteten i hele virksomheden. ”ROB-EX Dashboard giver et godt visuelt billede som ligger til grund for en god dialog,” forklarer Morten Krog, Operations Manager hos Cimbria.

 

ROB-EX A/S deltager også på netværksmøderne

Konsulenterne Tommy Junge Hansen og Frederik Brøjtenborg Larsen samt Office Manager og sekretær for netværket Malene Kjerulff Andersen deltog også på mødet hos Cimbria.

”Som sekretær for netværket er det superfedt at besøge medlemmerne og se, hvordan ROB-EX bliver brugt i de forskellige virksomheder. Vi har medlemmer fra mange forskellige virksomheder lige fra vindmølleproducenter, maskinfabrikker til fødevareproducenter og mange flere. Der er ikke krav til bestemt industri. Alle virksomheder sidder med de samme udfordringer og kan virkelig få stort udbytte af møderne, og der er altid stor opbakning til dem. Værtsvirksomhederne er altid meget velforberedte og det er tydeligt at mærke, at de er stolte over at vise deres produktion frem og fortælle om netop deres arbejdsplads,” fortæller Malene Kjerulff Andersen.

Stemningen til netværksmødet var dagen igennem rigtig god og deltagerne spurgte interesseret til Cimbrias planlægning og bød ofte ind med hver deres måde at bruge ROB-EX på.

Som altid slutter dagen, også hos Cimbria, af med at medlemmerne kan stille spørgsmål til ROB-EX A/S, og det giver rigtig god mening at dette punkt er fast på hvert møde fortæller Tommy Junge Hansen: ”På møderne får vi oftest spørgsmål til helt konkrete udfordringer relateret til de enkelte medlemmers planlægning, og her kan vi så give brugerne tips til nye eller andre måder at bruge ROB-EX på, så de kan optimere deres planlægning og arbejdsgange.”

 

Vil du også være med?

Kontakt Malene Kjerulff Andersen fra ROB-EX A/S på telefon 63 15 49 39 eller mail ma@rob-ex.com hvis du gerne vil være en del af netværket. Vi mødes næste gang tirsdag den 12. maj hos ROB-EX A/S i Odense, hvor Product Manager, Jens Bjerregaard fra ROB-EX A/S vil fortælle om kommende versioner i ROB-EX og samtidig gerne vil have input fra deltagerne om hvad de kunne tænke sig af nye funktioner i ROB-EX.

 

Malene Kjerulff Andersen
Office Manager

2463 7025
ma@rob-ex.com

Vil du vide mere?

Del